Velkommen til hjemmesiden vår

Per Gynt Seterveg starter på Vinstra, ved Sødorp og er ca. 45 km. Den møter Kvam seterveg på grensa Sødorp/Kvam. Turen over østfjellet til Kvam byr på de fleste "godbitene" du kan finne i fjell-Norge. Etter bare 2,5 km passerer du Per Gynt-gården Hågå, hvor etter sigende forbildet til Ibsens Peer engang bodde. Gården med sine 18 gamle hus er i privat eie, og er deler av året åpen for overnatting. 

Høyeste punkt finner du på Krøkla, 1109 m o.h., med flott utsikt både til Rondane og Jotunheimen. "Mjølbøla", like ved vegen når man er på vegens høyeste punkt, der ligger det alltid snø.

Mange idylliske setergrender i drift passeres når du kommer ned fra Krøkla. Ved Toksesetra kan du se et restaurert vasshjul i full drift. 

Se forøvrig "verdt en stopp" for tips om fine steder å ta en stopp.

Setervegen på Sødorpsida møter Kvam seterveg på grensa mellom Sødorp og Kvam etter Fryvollane.Kvam Seterveger har eget bomkort/bom - og egen kontaktside. Det er en fin rundtur å kjøre Peer Gynt Seterveg over Krøkla og ned til Kvam. Ved Kvamsnyseter kan man se den fine Jøråfossen. Ved Rondablikk Høyfjellshotell er det flott utsikt mot Rondane og Furusjøen. Vi anbefaler å ta den korte avstikkeren til Hovde. Det går sti rundt hele sjøen, som også trafikkeres med fergebåt.


Fra Rondablikk kjører du den frodige Veikledalen ned til Kvam, og herfra kan du velge mellom å kjøre brua over elva og ta baksideveien tilbake til Vinstra, alternativt E6 til Vinstra og deretter Rv 255 til Skåbu og Espedalen.

I 2010 fikk veien ny, elektronisk bom, men er vel verdt pengene!

Setervegen er vinterstengt fra ca  medio oktober - medio juni, informasjon om åpen veg for allmenn ferdsel oppdateres på hjemmeside og facebooksider.

Vi er også på facebook: https://www.facebook.com/Per-Gynt-Seterveg-S%C3%B8dorp-1713878452225259/?skip_nax_wizard=true